Händer i huset

Viktig information!

Från och med 15/7 är det frivilligt att använda munskydd i huset. Däremot ska munskydd  användas vid utflykter med bussen. 

Sommarutflykter 2021

Torsdag 17 juni

Vi besöker glasstemplet i Sommarro och tar en härlig promenad i Sommarros kulturreservat. 

Vi träffas vi glasstemplet kockan 13.00. Du tar dig alltså dit på egen hand. Vi tar med oss kaffe och glassen får man inhandla själv. Adress: Sommarrovägen 30, 702 02 Örebro.

Onsdag 23 juni

Vi ses i Karlslund och avnjuter en god picknick i trädgården och tar en promenad i kulturreservatet. Tänk på att du själv tar med dig din egen mat. Vi träffas kl. 12:00 vid parkeringen vid Karlslunds herrgård.

Torsdag 1 juli

Vi ses vid Naturens hus och avnjuter vår medhavda lunch tillsammans. Där kan vi promenera, spela kubb, den som vill kan ta med sig metspö och fiska lite,gå en liten tipspromenad med kluriga frågor. Tänk på att du själv tar med dig din egen mat. Vi träffas vid Naturens hus vid bron över Svartån  kl. 12:00. Du tar dig alltså dit på egen hand. Vi tar med oss kaffe och du tar med det du själv vill äta.

Torsdag 8 juli

Vi besöker utställningen Drottningarna samt sommarslottet på Örebro slott tillsammans. Efteråt kan vi ta en glass eller vad man själv önskar någonstans i närheten av slottet.

Anmäl dig till en handledare senast 28/6  med en kostnad på 75 kr till utställningen på slottet.

 OBS! Vi träffas utanför entren till slottet kl.12.45. Blir det en annan tid så informerar vi er om det.

Du tar dig alltså dit på egen hand.

Torsdag 15 juli

En tur till Perssons magasin, Löa hytta och ev bad. Anmäl dig till en handledare senast den 13/7.

Torsdag 22 Juli 

En favorit i repris: Lunedet, Knappfors och ev bad.

Anmäl dig till en handledare senast den 20/7.                  

Onsdag 28 juli  

Vadstena med omnejd med bl a Ladugård  206 och ev bad.

Anmäl dig till en handledare senast den 26/7.                  

Torsdag 5 augusti

Vi besöker Reijmyre glasbruk sen ett stopp vid Go-glass i Hjortkvarn och ev bad. Anmäl dig till en handledare senast den 3/8.

Torsdag 12 augusti  

Nostalgibyn i Hosta, Stupan i Fellingsbro som är en mötesplats för människor från alla kulturer och ev bad vid Prästryggen.

 Anmäl dig till en handledare senast den 10/8.                  

Torsdag 19 augusti   

Flygvapenmuseet Malmslätt i Linköping och ett besök vid Cloetta i Ljungsbro. 

 Anmäl dig till en handledare senast den 17/8.      

Torsdag 26 augusti 

En heldag i Stockholm. Vi åker Skyview på Avicci Arena, äter lunch på Grillska huset,  stadsvandring i Gamla stan eller besök Medeltidsmuseet    

Anmäl dig till en handledare senast 5/8 med en kostnad på 150:- och deposition på 50 :- samt specialkost. OBS du måste också säga till vad du väljer att delta på. Åka SkyView, gå på stadsvandring i Gamla stan eller till Medeltidsmuseet så vi vet hur många vi blir på varje plats. TACK!

Reservation för ändringar. Aktiviteterna gäller enbart aktiva medlemmar. Tänk på att alkohol och droger inte är tillåtet på våra resor/aktiviteter, med droger menas preparat som används i berusningssyfte och inte skrivs ut av läkare för att användas i medicinskt syfte.

Läger på Solliden 7-9 september

Svenska kyrkan bjuder nu in oss Fontänhuset och RSMH till ett efterlängtat läger på deras kurs- och lägergård Solliden med tio medlemmar och två handledare från respektive ställe. Solliden ligger 13 km norr om Örebro vid sjön Lången. Man bor i egna rum och man behöver endast ta med sig ett glatt humör och sina personliga tillhörigheter.
Vi kommer tillsammans under dessa dagar få chansen att lära känna varandra och göra en massa roliga aktiviteter ihop. Det kommer att erbjudas promenader med eller utan tipsfrågor, 3-kamp, bad, bastu, fiske, någon form av avslappning samt ett rum där man får utlopp för sin kreativitet, massage, paddla kanot m.m.
Programmet för lägerveckan sätts upp så fort den är fastställd.
Du som har specialkost får själv anmäla detta till köket på Solliden senast den 20/8 -21 på tel.nr 019-15 45 35 men helst med e-post  orebro.solliden@svenskakyrkan.se.
Du anmäler dig genom att betala 250: -kr senast den 20/8 till en handledare.
Vi har tio st platser varav de tre första går till medlemmar som aldrig har deltagit på lägret tidigare.
Du får gärna skriva upp dig på reservlistan ifall platserna är slut.
 Tänk på att alkohol och droger inte är tillåtet på våra resor/aktiviteter, med droger menas preparat som används i berusningssyfte och inte skrivits ut av läkare för att användas i medicinskt syfte.
Reservation för ändringar och aktiviteten gäller endast aktiva medlemmar.

Info om Webex

Hej!
I dessa Coronatider är vi många som håller oss hemma och vi vill gärna kunna nå er digitalt via Fontänhuset Örebros team på Webex.
Vi planerar bland annat att ha fika-stunder via Webex.
För att gå med följ instruktionerna här:
Gå in på https://www.webex.com/downloads.html
Ladda ner Webex meetings till din dator och/eller skaffa appen till din telefon eller platta.
Därefter startar du programmet och skapar ett konto med din e-post och ett lösenord. Mejla också din e-postadress till info@orebrofontanhus.se så att vi kan lägga till dig i teamet!
Skulle du stöta på problem så kontakta någon i tech-teamet, t.ex. Linda Ne eller Sussie.

Anslagstavla

Våra aktiviteter här på anslagstavlan gäller enbart aktiva medlemmar, studerande samt medlemmar i praktik/arbete.